Najlepšie svadobné hry, ktoré pobavia všetky generácie

8. júna 2024

Časy, kedy hlavným bodom programu na svadbe bolo čítanie blahoželaní z pohľadníc, sú už dávno za nami. Dnes sú moderné svadby nabité veselými svadobnými hrami či inými aktivitami, ktoré pobavia mladomanželov, rodinu, ale aj zvyšok hostí. Ktoré svadobné hry sú najobľúbenejšie?

Aká hra je vhodná?

Než sa vrhneme na konkrétne svadobné hry, je dobré povedať, že žiadna hra by nemala trvať dlhšie ako 20 minút a na svadbe by ich nemalo byť veľa. Pokojne stačia aj 2-3. Vždy treba nechať priestor aj na svadobné kolá, diskusiu a druženie medzi hosťami, odpočívanie či jedenie. Nejaký čas vám môže zabrať napríklad aj čepčenie či iné tradície. Priebeh svadby je preto dobré nechať na starejšom (alebo moderátorovi či DJ-ovi), ktorý sa o všetko postará a bude program viesť tým správnym smerom.

 

Svadobný koč

Svadobný koč je hra, do ktorej sa zapoja mladomanželia a niekoľko ďalších hostí, najčastejšie kamarátov. Každý z účinkujúcich dostane nejakú rolu (kráľ, kráľovná, kočiš, koleso, kone) a starejší následne číta príbeh o svadobnom koči. Vždy, keď napríklad zaznie slovo „kone“, musia ľudia v roli koní zaerdžať. Ak to nespravia, musia sa napiť. Celé znenie hry nájdete na internete.

 

Svadobný kvíz (zdvíhanie topánok)

Svadobného kvízu sa účastní len ženích a nevesta. Každý si vezme do ruky jednu svoju topánku a druhú od svojho partnera a posadia sa na stoličky chrbtom v sebe. Následne sa ich moderátor pýta otázky z ich spoločného života (napríklad kto sa častejšie uráža alebo kto viac umýva riady) a manželia musia zdvihnúť topánku podľa toho, na koho to viac pasuje. Nie vždy sa však zhodnú a často z toho vyplynú vtipné situácie.

 

Slepá identifikácia

Dokáže muž identifikovať svoju ženu alebo naopak bez toho, aby sa navzájom videli? Napríklad len pri dotyku jej nohy? Alebo nevesta svojho muža na základe prehrabnutia vlasov alebo brady? Krátka, no vtipná svadobná hra dokáže pobaviť najmä vtedy, ak ženích ohmatá nohy najprv trom svojim kamarátom, kým sa dostane po nôžku svojej nastávajúcej. Z tejto hry vám zostanú na pamiatku aj vtipné svadobné fotky.

 

Klobúkový, stoličkový či balónový tanec

Rôzne varianty tancov, ktoré rozhodne nie sú nudné ako nejaký povinný valčík s členmi rodiny a zdvihnú zo stoličiek aj tých najneochotnejších tanečníkov. Pravidlá opäť nájdete na internete, no stavím sa, že ich poznáte a možno si ich aj pamätáte ešte z detstva.

 

 

 

Spojte sa so mnou

Teším sa na Vaše správy, maily a telefonáty. Predovšetkým Vás ale rád stretnem osobne.
Fotograf Roman Hruška
ahoj(at)romanhruska.sk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram