Aplikácie na fotenie dokážu spraviť vo vašom smartfóne veľa

14. marca 2023

V minulom článku som sa venoval výberu najlepších fotomobilov a dnes sa pozriem na tie najlepšie aplikácie na fotenie, ktoré sú v súčasnosti dostupné na v Google Play obchode pre smartfóny s Androidom. Čo by ste mali vedieť o výbere správnej aplikácie?

Aplikácie na fotenie

Väčšina aplikácií na fotenie v Google Play je zadarmo a ani tie platené často nestoja viac ako 10 eur. Ak sa vám zdá, že váš mobil začal robiť po poslednej aktualizácii horšie fotky, môžete vyskúšať odfotiť nejaký záber aj s inou aplikáciou. Výhodou týchto aplikácii je množstvo digitálnych nastavení, vďaka ktorým dokážu fotky vyzerať ostrejšie a atraktívnejšie.

Vstavaná aplikácia

Vstavaná aplikácia „fotoaparát“ často nedokáže naplno využiť potenciál vášho mobilu. Objektívy na mobile majú desiatky megapixelov a rôznych možností, no napríklad vďaka aktualizácii výrobca vymaže niektoré možnosti zo vstavanej aplikácie. Práve od toho sú tu aplikácie tretích strán, vďaka ktorým odfotíte napríklad aj panorámu s mobilom, ktorý nemá širokouhlý objektív a nemá takúto možnosť vo vstavanej aplikácii. S dobrým fotomobilom a dobrou fotoaplikáciou si dokážete sami nafotiť napríklad vaše produkty pre promo na sociálnych sieťach. 

Open Camera

Jednoduchá aplikácia s jednoduchým logom bieleho fotoaparátu na modrom pozadí s viac ako 50 miliónmi stiahnutí a 4,2 hviezdičkovým hodnotením poskytuje obrovské množstvo rôznych nastavení, s ktorými zhotovíte dokonalú fotografiu aj s lacným mobilom, v ktorom bola predinštalovaná foto aplikácia s minimálnym množstvom rôznych možností.

HD XCamera

Táto aplikácia má najlepšie hodnotenie v celom Google Play obchode a ponúka možnosti fotenia panorámy či dokonca fotenie s rôznymi filtrami aj pre mobily, ktoré túto možnosť v základe nemajú. Samozrejmosťou sú desiatky rôznych nastavení ako na skutočnej zrkadlovke či dokonca takzvaná burst fotografia – desiatka snímkov za sekundu. 

Sweet Selfie

Pre všetkých milovníkov selfie som sa pozrel aj na najlepšiu aplikáciu na fotenie selfies a ide o takzvanú Sweet Selfie: Camera and Editor. Aplikácia ponúka množstvo efektov, filtrov či digitálneho make-upu na zhotovenie skutočne tých najkrajších selfies pre vaše sociálne siete alebo promo materiály.

Spojte sa so mnou

Teším sa na Vaše správy, maily a telefonáty. Predovšetkým Vás ale rád stretnem osobne.
Fotograf Roman Hruška
ahoj(at)romanhruska.sk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram